0
(0)

Antropologii susţin că au descoperit pe o stâncă din calcar de 1,5 tone, situată sudul Franţei, cele mai vechi desene rupestre, cu o vechime de 37.000 de ani. Specialiştii susţin că unul dintre desene, un cerc străpuns, reprezintă…un organ sexual feminin.

 

\"(w540)

Potrivit studiului, publicat în PNAS, desenele, constând în principal din forme geometrice, au fost descoperite în regiunile Abri Castanet şi Abri Blanchard, din sud-vestul Franţei şi aparţin culturii Aurignacian, care a existat până în urmă cu 28.000 de ani. Cele două regiuni sunt renumite pentru numărul mare de artefacte descoperite.

\"(w540)

Bucata de stâncă, cândva un acoperiş al unui adăpost de piatră, pe care sunt realizate desenele, a fost descoperită în 2007. Analiza cu carbon radioactiv a semnelor rupestre a relevat faptul că au o vechime de 37.000 de ani, ele devenind astfel mai vechi decât cele descoperite în peştera Chauvet în 1994 (datate ca având o vechime de 32.000 de ani).

\"(w420)

Astfel, cel puţin până la datarea pigmenţilor folosiţi la realizarea picturilor rupestre de la Nerja (Spania), despre care se crede că au o vechime de 43.500-42.300 de ani, desenele nou-descoperite de la Castanet sunt considerate ca fiind cele mai timpurii manifestări umane artistice.

\"(w540)

Cercetarea este rezultatul unei munci de 15 ani a cercetătorilor aparţinând unor universităţi europene şi americane de prestigiu.

 

Sursa

Sursa Foto: Raphaelle Bourillon

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here