Cel mai romantic oraș din lume dă semne că vrea să țină pasul cu modernitatea. Chiar emblema sa, celebrul Turn Eiffel, a fost augmentat cu două turbine eoliene care să mai aline din povara energetică de care este responsabil.

 

 

Compania UGE International în parteneriat cu Société d’Exploitation de la Tour Eiffel (SETE), au instalat două turbine cu ax vertical VisionAIR5 deasupra etajului al II-lea, la o înălțime de 121 m. Turbinele vor produce peste 10.000 kWh de electricitate pe an, scăzând astfel din factura energetică a activităților comerciale de la primul etaj. Montarea acestora a fost destul de dificilă pentru că fiecare componentă a turbinei a fost adusă cu ajutorul unor cabluri suspendate deasupra celui de-al doilea etaj. Pentru a nu știrbi din frumusețea monumentului, inginerii au vopsit turbinele în culoarea turnului.

Cei 10.000 kWh contează, dar sunt doar o picătură într-un ocean de consum. Turnul Eiffel consumă aproximativ 7,8 milioane kWh pe an. Totuși, transformarea celebrului monument nu se va opri aici.

Sursă: UGE via Gizmag