Poți povesti in numai trei minute un subiect din știință sau tehnologie și ai vârsta între 18 și 35 de ani? Dacă răspunsurile sunt afirmative, atunci participă la FameLab 2015.

 

Așa cum se arată pe site-ul concursului, FameLab este cel mai important concurs internaţional de comunicare a ştiinţei pentru public. Competiţia FameLab a demarat în Marea Britanie, în 2005. Începând cu anul 2007, când British Council a realizat FameLab în alte 9 ţări din Europa, FameLab a căpătat un caracter internaţional.

Concurenţii îşi aleg un subiect din domeniul ştiinţelor, tehnologiei, ingineriei, știinţelor medicale sau matematicii, pe care îl prezintă în faţa publicului, fiind apoi evaluaţi de un juriu format din personalităţi din domeniul știinţei şi reprezentanţi ai mass-media. Fiecare concurent are la dispoziţie 3 minute pentru a face o expunere interesantă şi creativă. Prezentările trebuie să fie nu doar corecte şi interesante din punct de vedere ştiinţific, dar şi pe înţelesul celor fără o pregătire de specialitate.

Preselecția concurenților va avea loc în luna aprilie în orașele București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara.

Datele și locurile unde vor avea loc preselecțiile, împreună cu regulamentul concursului și formularul de înscriere le găsiți pe site-ul concursului. Tot aici veți putea urmări și fragmente video înregistrate la edițiile trecute ale concursului FameLab.

 

Sursa: British Council