0
(0)

Asociația Edusfera, în parteneriat cu ROSEdu, Centrul de Creație Tehnică pentru Tineret (inventeaza.ro) și Impact Hub Bucharest, anunță lansarea concursului Digital Kids adresat copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani.

Concursul Digital Kids este o inițiativă care își propune să descopere și să promoveze copiii pasionați de tehnologie și robotică. Participanții se pot înscrie în competiție la una dintre cele 5 categorii propuse: Jocuri, Utilitare, Aplicații pentru școală, Roboți și Multimedia.

Înscrierea se face online, pe site-ul concursului: concurs.digitalkids.ro, în perioada 21 aprilie – 26 mai, prin completarea unui formular de concurs.

Această competiție se diferențiază de celelalte concursuri sau olimpiade de informatică prin accentul pus pe partea practică. Cu alte cuvinte, încurajăm copiii să își folosească creativitatea și competențele practice în domeniul IT pentru a crea pagini web, aplicații, programe, jocuri, exersându-și astfel abilitățile digitale, foarte importante pentru viitoarea lor carieră” – Tincuța Apăteanu, Președinte Edusfera.

„La inventeaza.ro ne-am făcut deja o tradiție din a derula sau sprijini inițiative cum este concursul Digital Kids, menite să dezvolte spiritul de inițiativă și dorința de acțiune în rândul tinerilor. Fiind noi înșine pasionați de robotică și programare, ne dorim să le oferim inginerilor de mâine cât mai multe oportunități de dezvoltare prin provocări care să le permită să-și pună în aplicare ideile. Suntem nerăbdători să citim aplicațiile participanților.”  – Cristiana Bogățeanu, Coordonator programe inventeaza.ro

Lucrările transmise vor fi evaluate de un juriu independent care va selecta 5 participanți la finala concursului Digital Kids pentru fiecare categorie, urmând ca după prezentarea lucrărilor din 6 iunie de la Impact Hub București să aibă loc premierea câștigătorilor.

Asociaţia Edusfera a fost înfiinţată în anul 2012, cu misiunea de a susţine accesul la o educaţie de calitate al copiilor şi tinerilor români prin dezvoltarea de programe în domeniul educaţiei. Asociaţia Edusfera promovează importanţa educaţiei în domeniul ştiintelor şi tehnologiei. Asociaţia Edusfera este implicată în activităţi de advocacy pentru introducerea cursurilor de programare în toate şcolile din România. Peste 200 de copii participă la cursurile Digital Kids organizate în București și Cluj-Napoca.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here