0
(0)

Manila, capitala Filipinelor, este actualmente orașul cu cea mai mare densitate a populației din lume  – 43.079 locuitori/km2. Comparativ, Bucureștiul, despre care se spune că este cea mai aglomerată metropolă europeană, are o densitate a populației de „numai” 8.518 locuitori/km².

 

Această paralelă face Manila să ne pară de nelocuit, dar numai atunci când nu comparăm orașul sud-est-asiatic cu fostul fort militar chinez transformat ulterior în orașul Kowloon, care, înaintea demolării sale între 1993 și 1994, era caracterizat de o densitate a populației de 1.255.310 locuitori/km2!

Kowloon Walled City, cum sună denumirea integrală a așezării cunoscute și ca „orașul monolit”, are o vechime de circa o mie de ani, dar abia în anii ’50 ai secolului trecut s-a transformat din bază militară într-o structură ridicol de dens populată controlată de organizații criminale.

 

Fostul oraș rămâne una dintre cele mai bizare regiuni locuite de pe planetă, cu o jurisdicție incertă, ca un fel de stat în Hong Kong, sub conducerea Chinei sau a Marii Britanii. Pentru a aniversa împlinirea a 20 de ani de la începerea demolării sale, publicația South China Morning Post a realizat un infografic fascinant, ce descrie stilul de viață în fosta cea mai aglomerată locație a planetei, infografic ce poate fi accesat aici.

Sursa

Foto

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here