0
(0)

Lucrările arheologice din ultima perioadă, întreprinse de specialiști de la Universitatea Open, au scos la iveală urmele unei așezări datând de acum 9.500 de ani, cu circa 5.000 de ani mai devreme decât se crezuse inițial.

 

Descoperirea contrazice vechea teorie care susținea că primii oameni care s-au așezat ăn aceste locuri nu ar fi venit decât acum 4.500 de ani. Testele cu carbon 14 au arătat însă că locul a fost ocupat permanent încă din anul 7.500 î.Hr., existând dovezi ale continuității populației umane până la data la care se crede că a fost construit celebrul monument megalitic.

David Jacques, liderul echipei de cercetători, susține că această prima comunitate umane, de acum 9.500 de ani, a fost cea care a pus, în fapt, bazele primului monument de la Stonehenge, unul format din piloni masivi de lemn. Informațiile prezentate de BBC One, în colaborare cu oamenii de știință care au făcut această descoperire, nu numai că neagă teoriile vechi, dar arată și o continuitate a culturii mezolitice cu cea neolitică schimbând radical modul în care a fost percepută istoria locurilor.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here