5
(4)

Potrivit Cybersecurity Ventures criminalitatea cibernetică va duce la pierderi 9,5 trilioane de dolari în 2024. Cu toate acestea, această activitate ilegală pare să crească puternic sub impulsul inteligenței artificiale.

Astăzi, infractorii cibernetici devin din ce în ce mai îngenioși pentru a înșela cetățenii și întreprinderile folosind tehnici din ce în ce mai sofisticate. Potrivit unui comunicat de presă publicat de Cybersecurity Ventures , toate victimele criminalității cibernetice vor pierde nu mai puțin de 9.500 de miliarde de dolari în 2024. Această sumă ar putea depăși și 10.000 de miliarde în 2025. În raportul său anual, Cybersecurity Ventures explică că inteligența artificială este un ajutor valoros pentru infractorii în dezvoltarea unor scenarii complexe pentru a-și înșela victimele. De cele mai multe ori, acestea sunt atacuri personalizate, care implică utilizarea conținutului audio și video disponibil doar online. Scopul nu este altul decât acela de a imita chipul și vocea unei persoane reale pentru a storca bani de la familia victimei sau chiar de la partenerii de afaceri ai companiilor.

Nu mai puțin de 71 de milioane de cetățeni sunt victime ale acestui fenomen în fiecare an, în medie, ceea ce duce la o pierdere de aproximativ 318 miliarde de dolari. În plus, costul mediu al unui atac care vizează datele IMM-urilor variază foarte mult, între 120.000 USD și 1,24 milioane USD. În plus, trebuie să știți că costul global al atacurilor cibernetice împotriva întreprinderilor și cetățenilor crește cu 15% pe an. Cybersecurity Ventures a detaliat costurile criminalității cibernetice pentru companii și nu includ doar furtul de bani. Într-adevăr, este și o chestiune de distrugere a datelor, pierdere a productivității, furt de date personale și financiare, furt de proprietate intelectuală sau chiar deturnare de fonduri. În plus, prejudiciul se extinde la costurile legate de restaurarea și ștergerea datelor piratate, blocarea afacerilor în urma atacului sau chiar costuri legale și de investigație. Să menționăm și un potențial prejudiciu adus reputației companiei vizate.

Autorii rapoartelor au menționat și atacuri de tip ransomware, al căror cost total pentru victime este de așteptat să ajungă la 265 de miliarde de dolari pe an până în 2031, față de 42 de miliarde în 2024 și 20 de miliarde în 2021. Cybersecurity Ventures prezice atacuri în toate cele două secunde. lume în mai puțin de zece ani, pe măsură ce strategiile și programele malware ale infractorilor cibernetici evoluează.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 5 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 4

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?