0
(0)

O echipă de cercetători de la Imperial College London și de la Universitatea din Arizona au dezvoltat o aplicație interactivă online capabilă să estimeze consecințele regionale pe care le-ar avea asupra mediului impactul dintre o cometă sau un asteroid și Pământ.

 

Programul cu pricina, accesibil la adresa http://www.purdue.edu/impactearth/, necestiă completarea a șase câmpuri cu parametri precum: diametrul, densitatea, viteza de impact, unghiul de impact, raza pe care să fie calculate pagubele în jurul punctului de impact și tipul terenului pe care aterizează obiectul (roci sedimentare, roci cristaline sau apă).

Programul include algoritmi speciali pentru estimarea soartei obiectului care ar intra în coliziune cu Terra în timpul traversării atmosferice, a radiației termice emise de vaporii de fum generați de impact și a efectelor seismice generate. De aseemenea, programul aproximează diverse dimensiuni ale craterului generat de impact, precum și puterea suflului. Dar mai bine încercați-l „pe pielea voastră” și lămuriți-vă!

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here