0
(0)

Anunțat încă de anul trecut, un mic robot umanoid va fi trimis în vara lui 2013 să comunice cu astronauții care trăiesc în Modulul Experimental Japonez „Kibo” aflat la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS).

 

Robotul va fi dotat cu tehnologii de recunoaștere vocală și de procesare a limbajului natural dezvoltate de Toyota, în timp ce va comunica la rândul său echipajului orbital mesaje scrise și vocale trimise de pe Pământ de astronautul japonez Koichi Wakata.

Robotul este proiectat de Tomotaka Takahashi, în cadrul Robo-Garage, inginer care a mai construit alți 12 roboți până astăzi, inclusiv unii pentru Panasonic. Acesta pare a fi o versiune modificată a celei mai recente creații ale japonezului, Robi, înalt de 34 cm și cu o greutate de 1 kg. Robotul spațial va veni echipat cu o camera și cu un software antrenate să recunoască fața lui Wakata – și va folosi acea camera și pentru a trimite imagini către Pământ.

\"(w540)

Proiectul este organizat de agenția publicitară Dentsu Inc. și de o echipă de cercetători a Universității din Tokio, ca urmare a unei propuneri a Agenției Japoneze de Explorare Aerospațială. Momenta, grupul acceptă propuneri de nume posibile pentru robot, care ar trebui să fie complet asamblat până în februarie anul viitor. Un geamăn al robotului va rămâne pe Pământ, unde va desfășura sarcini de PR.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here