0
(0)

Într-o epocă a stagnării economice, a îmbătrânirii populației, a creșterii numărului de fumători și a celui de sinucigași, Japonia pierde locul fruntaș în topul țărilor cu cei mai longevivi cetățeni, loc pe care îl ocupa de decenii bune, se arată într-un studiu realizat de către cercetătorii de la Universitatea din Washington.

 

Modelul pe care îl urmează acum Japonia este oferit chiar de Statele Unite ale Americii, o țară în care media de viață a scăzut constant, în primul rând ca urmare a unui mod de viață cât mai nesănătos. Chiar și așa însă, specialiștii estimează că declinul mediei de viață în Japonia va fi unul mai lent decât în SUA, și asta datorită programulelor extrem de eficiente ale autorităților și a investițiilor majore în domeniul sănătații și al protecției sociale. Pe de altă parte, Japonia, una dintre țările cu o rată a natalității foarte scazută, a devenit statul cu cea mai bătrână populație din lume, media vârstei cetățenilor niponi fiind de 40 de ani. Tot Japonia este țara cu cei mai mulți cetățeni care au depășit vârsta de 100 de ani.

În prezent, locul Japoniei a fost luat de Suedia, Italia și Australia, în ceea ce privește media de viață a bărbaților, și doar de Suedia din punctul de vedere al mediei de viață a femeilor.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here