0
(0)

Potrivit oamenilor de știință ai Laboratorului Tatonetti din cadrul Columbia University Medical Center, data nașterii unui individ are un impact semnificativ asupra predispoziției acestuia de a manifesta anumite afecțiuni pe parcursul vieții.

Studii anterioare au dezvăluit relații clare între luna nașterii și boli precum aterotromboza, astmul, ADHD și miopie, lăsând însă majoritatea afecțiunilor complet neexplorate în acest sens. Prin urmare, această nouă cercetare orientată asupra sănătății populației a verificat relația dintre condițiile sezoniere din momentul nașterii unui om și riscul manifestării pe parcursul vieții lui a cel puțin uneia din 1.688 de afecțiuni clinice posibile.

Datele disponibile specialiștilor implicați au inclus cazurile a 1.749.400 de indivizi înregistrați la New York-Presbyterian/Columbia University Medical Center, născuți între 1900 și 2000. Cercetătorii au corelat luna nașterii fiecăreia dintre acest persoane cu cele 1.688 de tulburări folosind așa-numita metodă a regresiei logistice.

Ca rezultat, s-a constatat că 55 de boli sunt dependente în mod semnificativ de luna nașterii. Dintre aceste, 19 potriviri au mai fost menționate în literatura de specialitate, 20 se aseamănă cu unele anterior sugerate, iar 16 nu au mai fost niciodată descoperite având o astfel de legătură. În concluzie, riscul de îmbolnăvire pe toată durata vieții unei persoane este influențat de luna nașterii, iar motivul ar putea fi acelea că mecanismele de dezvoltare timpurii dependente sezonier ale individului joacă un rol în creșterea riscului de manifestare a unor afecțiuni de-a lungul vieții.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here