0
(0)

Castrol, unul dintre cele mai mari branduri de lubrifianți din lume, a adus în România BLOODHOUND SCC. Mașina supersonică este rezultatul unui proiect ingineresc global ce și-a propus să depașească recordul mondial de viteză terestră de 1228km/h.

 

BLOODHOUND SCC atinge o viteză terestră de 1.609 km/h și vrea să schimbe lumea, precum și să trezească interesul noii generații pentru știință, tehnologie, inginerie și matematică.

Mașina supersonică va fi testată în Africa de Sud, în deșertul Hakskeen Pan. Acesta a întrunit cerințele echipei care a vizat o lungime de minimum 19 km, 3,2 km lățime și o suprafata perfect plată.

La viteză maximă, mașina va parcurge o milă (1,6 km) în 3,6 secunde, adică echivalentul lungimii a 4,5 terenuri de fotbal pe secundă. Aceasta dispune de trei centrale de forță, un turbojet Rolls-Royce EJ200 de la un Eurofighter Typhoon, un set de rachete hibrid NAMMO și un motor de mașină de curse de 750 bhp, care acționează pompa oxidantului rachetei. Împreună, acestea generează echivalentul a 135.000 CP, egal cu forța a 180 de mașini de Formula 1.

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here