0
(0)

Echipa Știință&Tehnică vă invită, în perioada 4-10 aprilie, să luați parte la o spectaculoasă serie de conferințe și prelegeri publice de popularizare a științelor: „Marile Mistere ale Științei”.

 

Descifrează marile mistere ale Universului alături de Știință&Tehnică! Cum a apărut Universul? Cine suntem, de unde venim? Care sunt tehnologiile viitorului? Ce secrete deține creierul uman? Cum și când vom coloniza planeta Marte și Calea Lactee? Ne vom transforma în cyborgi? Cum ne vom upgrada corpul? Cum va funcționa și ce aplicații va avea ELI-NP, cel mai mare laser din lume? Care sunt marii performeri ai cercetării românești?

 

Acestea sunt doar o parte a întrebărilor la care vei primi răspuns dacă participi la seria de conferințe „Marile Mistere ale Științei”, un science show interactiv organizat de revista Știință&Tehnică în cadrul programului național de popularizare a științelor Academia S&T. Speakerii conferințelor sunt redactorii S&T, jurnaliști, scriitori și realizatori de emisiuni radio-TV de popular science, cu o vastă experiență: Alexandru Mironov, Marc Ulieriu, Adrian Nicolae, Cristian Român, Cătălin Beldea, Alexandru Safta, Claudiu Andone + invitați speciali.

 

„Marile Mistere ale Științei” se desfășoară între 4 și 10 aprilie 2015, cu următorul program:

4 aprilie. Tîrgu Neamț. Ora 11.00. Casa de Cultură (în cadrul conferinței „România şi provocările viitorului”)

5 aprilie. Suceava. Ora 11.00. Observatorul Astronomic / Universitatea „Ștefan cel Mare”

6 aprilie. Ștefănești, Botoșani. Ora 10.00. Liceul Teoretic „Ștefan D. Luchian”

7 aprilie. Bacău. Ora 10.00. Școala „Alexandru cel Bun” / Ora 13.00.  Școala „George Bacovia”

8 aprilie. Brașov. Ora 11.00. Școala nr. 6

9 aprilie. Băile Herculane. Ora 10.00. Hotel Diana.

10 aprilie. Măgurele. Ora 11.00. IFIN-HH.

 

 

Seria de conferințe, prelegeri și science show-uri interactive, de tip TEDx, din filosofia „Școala Altfel”, prin intermediul cărora tinerii români ajung la informație științifică de actualitate , explicată atractiv, pe înțelesul tuturor, face parte din programul național de conferințe publice Academia S&T, organizat de revista Știință&Tehnică începând cu anul 2012. Academia S&T se desfășoară pe parcursul întregului an: detalii despre înscrierea în program se găsesc în ediția tipărită a revistei Știință&Tehnică.

 

Prin intermerdiul programului Academia S&T, cea mai prestigioasă revistă de popularizare a științelor din România, Știință&Tehnică, își propune să crească gradul de cunoaștere științifică a tinerilor români și să popularizeze cele mai noi science-tendințe, teorii, prototipuri și tehnologii. În condițiile în care gradul de cunoaștere științifică în rândul tinerilor români este din ce în ce mai scăzut, proiectul Academia S&T este un demers unic de familiarizare și răspândire a științelor și tehnologiilor în România.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here