0
(0)

O secetă severă care a lovit Paraguay, Bolivia, Argentina și Brazilia a dus la un veritabil dezastru ecologic. Lacurile și râurile au secat, iar trupurile a mii de aligatori se descompun pe fostele maluri ale acestora, cu zeci de noi decese descoperite zilnic. Este cea mai dură secetă din ultimii 19 ani, a anunțat ministrul paraguayan al lucrărilor publice, Ramon Jimenez Gaona, și unul dintre cele mai grave dezastre ecologice din ultimele decenii.

Alte mii de aligatori care se zbat să supraviețuiască s-au îndreptat spre comunitățile umane, în căutarea apei și a hranei, devenind un pericol major pentru oameni și pentru animalele acestora. „Atunci când locurile în care sălășluiau sunt afectate de secetă, aligatorii străbat distanțe mari și se refugiază adesea în păduri pentru a se răcori și pentru a găsi hrană. De data aceasta s-au îndreptat chiar și spre comunitățile umane, iar vitele nu mai pot fi adăpate de frica acestor prădători”, a declarat Aida Luz Aquino, biolog paraguayan și membru al organizației World Wildlife Fund.

Zeci de ecologiști s-au deplasat în aceste zone pentru a da o mână de ajutor. Pe de altă parte, oficialitățile paraguayene refuză să mute crocodilii, susținând că această mutare ar stresa animalele și mai mult. Președintele țării a recunoscut că situația este una critică, însă a cerut reprezentanților presei să nu mai exagereze un fenomen natural „care se petrece tot timpul”.

Localnicii au început să sape noi fântâni și duc cu regularitate carne pe malurile fostelor lacuri pentru a evita ca animalele domestice să fie ucise de aligatori.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?