0
(0)

Tranzacția de 12,5 miliarde de dolari pe care Google a efectuat-o pentru a cumpăra divizia producătoare de telefoane mobile a companiei Motorola este de departe cea mai consistentă cheltuială pe care gigantul online a făcut-o, de la înființarea sa și până astăzi. Dar de ce?

 

Achiziția Motorola Mobility de către Google nu pare, la prima vedere, una foarte inspirată, atât pentru că suma achitată este foarte mare, dar și pentru că firma este considerată de mulți analiști ca fiind una mediocră; astăzi, Motorola este departe de perioada sa de glorie, atunci când compania stabilea trenduri în lumea telefoniei mobile.

În primul rând, mișcarea Google este un semn clar al intenției gigantului care se confundă deja cu Internetul de a își extinde serios afacerile dincolo de mediul online. Motorola Mobility s-a separat de restul companiei Motorola în ianuarie a.c. Compania s-a reinventat ca un fabricant de telefoane mobile inteligente bazate pe sistemul de operare Android de la Google, dar a trebuit sa se lupte cu Apple și cu producătorii de smartphone-uri asiatici.

Potrivit International Business Times, Google ar fi plătit uriașa sumă de 12,5 miliarde de dolari pentru cele 15.000 de patente ale companiei Motorola și pentru îndelungata experiență în sfera platformelor mobile, încă de la inventarea primelor stații audio pentru taximetriști și până astăzi. În plus, tranzacția îi va mijloci lui Google accesul către o piață foarte mare prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă contractați deja de Motorola.

Mai mult decât atât, Google își asigură intrarea rapidă în casele oamenilor, prin televizoarele acestora. Milioane de clienți ai televiziunilor prin cablu dețin deja madia-box-uri produse de Motorola Mobility, prin care Google va putea oferi internet prin TV. Un plan de acest fel există oricum de mai multă vreme printre obiectivele puternicei companii născută online.

Achiziția Motorola Mobility de către Google are aprobariea consiliilor de conducere ale ambelor companii și este de așteptat că se va încheia până la finele acestui an, sau la începutul lui 2012. Tranzacția eclipsează a doua cea mai mare afacere Google, achiziționarea, în 2008, pentru 3,2 miliarde de dolari a serviciului Double Click.

Sursa

Foto

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here