5
(2)

aventuri în sinteza imaginilor –

„Imaginați-vă cu Meta AI” transformă solicitările în imagini, instruite folosind date publice de Facebook.

Trei imagini generate de
Mărește / Trei imagini generate de „Imagine with Meta AI” folosind modelul Emu AI.

Meta | Benj Edwards

Miercuri, Meta eliberată un site web de generator de imagini AI independent gratuit, “Imaginați-vă cu Meta AI”, bazat pe modelul său de sinteză a imaginilor Emu. Meta a folosit 1,1 miliarde de imagini vizibile public pe Facebook și Instagram pentru a antrenează modelul AI, care poate reda o imagine nouă dintr-un prompt scris. Anterior, versiunea Meta a acestei tehnologii, care folosea aceleași date, era disponibil numai în aplicații de mesagerie și rețele sociale, cum ar fi Instagram.

Dacă ești pe Facebook sau Instagram, este foarte posibil ca o poză cu tine (sau pe care ai făcut-o) te-a ajutat să antrenezi Emu. Într-un fel, Zicală veche, „Dacă nu plătiți pentru asta, ești produsul” a căpătat un sens cu totul nou. Deși, începând cu 2016, utilizatorii Instagram au încărcat peste 95 de milioane de fotografii pe ziașa că setul de date folosit de Meta pentru a-și antrena modelul AI a fost un mic subset al bibliotecii sale generale de fotografii.

Deoarece Meta spune că folosește doar fotografii disponibile public pentru antrenament, setarea fotografiilor tale private pe Instagram sau Facebook ar trebui să împiedice includerea lor în viitorul antrenament al companiei cu modelul AI (cu excepția cazului în care schimbă această politică, desigur).

Imaginați-vă cu Meta AI

Similar cu Difuzie stabilă, DIN-E 3și Mijlocul călătoriei, Imagine with Meta AI generează noi imagini pe baza a ceea ce modelul AI „știe” despre conceptele vizuale învățate din datele de antrenament. Crearea de imagini folosind noul site web necesită un cont Meta, care poate fi importat dintr-un cont existent de Facebook sau Instagram. Fiecare generație creează patru imagini de 1280×1280 pixeli care pot fi salvate în format JPEG. Imaginile includ un mic logo „Imagined with AI” în colțul din stânga jos.

„Ne-a plăcut să auzim de la oameni despre modul în care folosesc imagine, funcția de generare text în imagine a Meta AI, pentru a crea conținut distractiv și creativ în chat-uri”, spune Meta în comunicatul său de presă. „Astăzi, extindem accesul la imagine în afara chat-urilor, făcându-l disponibil în SUA pentru a începe la imagine.meta.com. Această experiență de sine stătătoare pentru pasionații creativi vă permite să creați imagini cu tehnologia de la Emu, modelul nostru de bază pentru imagini.”

Am pus noul generator de imagini AI de la Meta printr-o baterie de teste informale cu mize mici folosind protocolul nostru de sinteză a imaginilor „Barbar cu CRT” și „Pisică cu bere” și am găsit rezultate noi din punct de vedere estetic, așa cum puteți vedea mai sus. (Deoparte, când generăm imagini cu oameni cu Emu, am observat că multe păreau postări tipice de modă pe Instagram.)

De asemenea, ne-am încercat mâna la teste adverse. Generatorul pare să filtreze majoritatea violenței, blestemelor, subiectelor sexuale și numelor celebrităților și personalităților istorice (nu Abraham Lincoln, din păcate), dar permite personaje comerciale precum Elmo (da, chiar “cu un cuțit“) și Mickey Mouse (deși nu cu o mitralieră).

Modelul lui Meta creează în general imagini fotorealiste bine, dar nu la fel de bine ca Midjourney. Poate face față solicitărilor complexe mai bine decât Stable Diffusion XL, dar poate nu la fel de bine ca DALL-E 3. Nu pare să redă deloc bine textul și se ocupă de diferite rezultate media, cum ar fi acuarele, broderii și stilouri. -cerneală cu rezultate mixte. Imaginile sale despre oameni par să includă diversitatea în medii etnice. În general, pare aproximativ mediu în zilele noastre în ceea ce privește sinteza imaginii AI.

Sursa informației: arstechnica.com

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 5 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 2

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here