0
(0)

Parcă nici nu ne vine să credem că deja se împlinesc 40 de ani de la lansarea primului joc video. În România a apărut cu o întârziere de câțiva ani, dar grație minusculelor televizoare Sport din anii de dinainte de Revoluția din decembrie ne-am putut bucura și noi de el. Este vorba de Pong, un banal simulator de tenis de masă care a făcut furori încă de la lansare.

 

Producție a companiei Atari, Pong a fost promotorul uneia dintre cele mai profitabile industrii,industria jocurilor video care astăzi aduce profituri anuale companiilor de profil de peste 65 de miliarde de dolari americani. Pe cât de simplist, pe atât de capabil să creeze dependență, astfel ar putea fi caracterizat Pong, creație a inginerului Allan Alcorn. În fapt, Alcorn a construit prototipul pentru televizoarele Hitachi, aparatură care, la 75$, era una extrem de ieftină și de accesibilă. A fost primul succes de masă în materie de jocuri video, iar Pong, în ciuda simplității sale, a fost jocul care a dus la transformarea companiei Atari în gigantul de mai târziu.

Cei care vor să îl sărbătorească, o pot face joi, 29 noiembrie, dată la care se împlinesc exact 40 de ani de la lansarea acestuia.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here