0
(0)

Clima în continuă schimbare afectează în prezent orige regiune a Europei, nu mai este un secret, iar impactul acestor schimbări asupra mediului înconjurător și asupra societății pot fi devastatoare, se arată în ultimul raport al Agenției Europene pentru Mediu.

 

Raportul, intitulat „Schimbările climatice, impact și vulnerabilitate în Europa anului 2012”, arată că temperaturi mai mari decât media au fost înregistrate an de an pe Bătrânul Continent, la fel ca și reducerea precipitațiilor în sudul Europei și creșterea acestora în nord.Calota de gheață din Groenlanda, zăpezile arctice și ghețarii europeni se topesc cu repeziciune, iar permafrostul s-a încălzit periculos de mult. Fenomene meteo extreme au afectat constant Europa în ultimii ani, iar ceea ce e mai rău încă nu a venit.

Într-o atare stare de fapt, societățile europene nu au decât o soluție, să  se adapteze sau să sufere consecințele, indiferent care ar fi ele. Concluzia? Fiecare parte a economiei europene, până și modul în care ne proiectăm locuințele trebuie schimbate, totul mergând spre reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, afirmă Jacqueline McGlade, director executiv al organismului european.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here