0
(0)

Te-ai gândit vreodată că în timp ce te uiți prin geamul unui magazin la niște haine, manechinele ce le poartă te-ar putea privi cu același interes? Nu este vreo poveste fantastică și nici paranoia, ci un scenariu perfect posibil dacă îți vei face curând cumpărăturile la Milano. Este vorba de EyeSee, noul manechin creat de Almax și Kee Square, care colectează date despre clienți.

 

Așadar, în timp ce te plimbi voios/voioasă prin fața magazinului, EyeSee te vede cu o cameră video, îți identifică trăsăturile feței și îți cronometrează timpul petrecut acolo. După trăsăturile feței, un soft special determină date biometrice precum vârsta, etnia și eventual emoțiile afișate de tine în fața vitrinei. EyeSee devine astfel o unealtă extrem de utilă pentru magazine care pot afla exact câți „mușterii” au atras, ce haine au fost mai atrăgătoare pentru potențialii cumpărători și, evident, câți dintre cei atrași de vitrină au și trecut pragul magazinului.

Care ar fi următorii pași? Un manechin robot care să și danseze (apropo, există deja așa ceva în Japonia) și apoi unul care să te invite în magazin rostind tot felul de oferte tentante. Cel mai performant manechin ar fi totuși cel care te ia direct de guler și te aruncă direct în magazin fără șanse de eliberare dacă nu cumperi nimic. 🙂

Sursă: Gizmag

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here