0
(0)

Inginerii creatori de quadrocoptere ai organizației Flying Machine Arena (FMA), din cadrul ETH Zurich au decis să asigure o manevrabilitate mai facilă și mai intuitivă a dronelor, cu ajutorul dispozitivului Kinect.

 

Senzorul acestui dispozitiv, creat inițial pentru consolele de jocuri virtuale Xbox 360, urmărește mișcările unei persoane, monitorizându-i brațele și umerii. În momentul când individul ridică mâna dreaptă, quadrocopterul decolează. Mișcările aparatului pot fi apoi controlate prin rotirea aceluiași braț.

Mâna stâgă ridicată îi spune dronei să se dea peste cap, iar o bătaie din palme o readuce la sol. Dacă utilizatorul coboară ambele brațe pe lângă corp, quadrocopterul rămâne în suspensie. Utilizatorul este protejat de o zonă virtuală „fără zbor” creată în jurul său, astfel încât drona să nu poată intra în el. Un controller standard îi imprimă acesteia din urmă mișcările, așa cum se explică în videoclip.

Alte drone controlate cu ajutorul dispozitivului Kinect folosesc tehnologia senzorului de mișcare pentru a naviga. Acest model le permite oamenilor să controleaze navigarea. Anterior, utilizatorii umani din FMA au folosit o baghetă pentru a dicta mișcările quadrocopterului, dar simplele gesturi ale mâinilor sunt mai intuitive.

Sistemul de față este mult mai simplu decât alte interfațe om-mașinărie pe care le știm, precum și o altă întrebuințare spectaculoasă a Kinectului.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here