0
(0)

Laboratoarele Fujitsu au dezvoltat o tehnologie de ultimă generație a interfeței cu utilizatorul, capabilă să detecteze cu exactitate degetul acestuia și ce anume atinge el, creând astfel un sistem interactiv tip ecran tactil care folosește obiectele din lumea reală.

 

Folosind această nouă tehnologie, informația poate fi digitalizată și importată sub formă de date direct dintr-un document fizic, prin selectarea cu degetul a zonelor de interes ale acestuia. Dispozitivul folosit analizează forma obiectelor reale și își reglează automat sistemele coordonate pentru cameră, proiector și lumea relă.

Astfel, mecanismul poate coordona ecranul conectat cu atingerea, nu doar pentru suprafețe plate precum mese și hârtii, dar și în cazul suprafețelor văluroase ale unor obiecte precum cărțile. Pentru a detecta corect atingerea, sistemul trebuie să detecteze exact înălțimea la care se află vârful degetului deasupra suprafeței de contact.

De asemenea, sistemul include tehnologie pentru controlul culorii și al luminozității, în raport cu lumina ambientală și cu diferențele individuale de ten ale diferitelor mâini. În acest mod, poate identifica vârfurile degetelor corect, cu puține perturbări cauzate de mediu sau de diferențele fizice individuale.

În plus, în situații în care nu se folosește atingerea, sistemul poate fi operat prin gestică. În filmulețul demonstrativ se arată cum, atunci când utilizatorul își mișcă încheietura mâinii, poate manipula unghiul optic pentru datele 3D CAD. Așadar, pot exista aplicații pentru acest sistem tactil prin combinarea sa cu sisteme gestuale curente.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here