0
(0)

Afirmația îi aparține fizicianului Stephen Hawking, cel care susține că specia umană va dispărea în maxim 1.000 de ani dacă nu va găsi o soluție să părăsească această planetă fragilă. Hawking, acum în vârstă de 71 de ani, a adăugat că explorarea spațiului este esențială pentru supraviețuirea speciei noastre și îndeamnă la concetrarea eforturilor spre acest deziderat.

 

„Trebuie să ajungem în spațiu pentru viitorul nostru. Dacă vom înțelege cum funcționează Universul, îl putem controla. Sunt convins că omenirea nu va supraviețui următorilor 1.000 de ani pe Terra”, a declarat Stephen Hawking, citat de Belfast Telegraph.

Explorarea spațială se lovește însă de problemele ridicate de criza economică globală, iar fondurile necesare cercetărilor au fost reduse drastic peste tot în lume. Cursa marțiană pare totuși să rămână între planurile de viitor ale cercetătorilor, Rusia semnând recent o înțelegere cu Agenția Spațială Europeană, înțelegere prin care devine partener cu drepturi depline în proiectul ExoMars, un nou proiect care își propune să descopere dacă a existat sau există încă viață pe Marte și, în viitor, să trimită un echipaj uman pe Planeta Roșie.

Între anii 2010 și 2011, a avut loc la Moscova experimentul Mars-500, experiment prin care 6 voluntari au petrecut 520 de zile (cât ar dura un zbor Terra-Marte) în replica unei navete spațiale.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here