5
(1)

Explozia unei comete nu mai este considerată principalul factor care a dus la dispariția culturii Clovis din America de Nord de acum 13.000 de ani, se arată într-un studiu recent, publicat în Geophysical Monography Series.

 

Un demers inițiat de oameni de știință de la Universitatea Royal Holloway din Londra, demers susținut de nu mai puțin de 13 universități americane ți europene, și-a propus să facă lumină asupra controversatei dispariții a culturii Clovis. Dacă până în prezent se credea că această cultură primitivă, considerată multă vreme a fi fost prima din America de Nord, a dispărut din cauza exploziei unei comete, datele noi infirmă o atare ipoteză.

\"(w540)

Cercetătorii implicați în proiect susțin că nu există absolut nicio urmă a unui impact de natură să extermine o întreagă populație umană, nici resturi ale unui atare eveniment. „Teoria cometei distructive este una perimată. Este cert că nu a existat un fenomen de asemenea natură care să ducă la dispariția culturii Clovis. Sper doar ca, noile versiuni ale ipotezei extincției acestei culturi să fie mai bine examinate înainte de a fi făcute publice și de a intra în cultura urbană”, susține prof. Andrew Scott, de la Universitatea Royal Holloway.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 5 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 1

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here