0
(0)

Ce le lipsește aproape cu desăvârșire bicicletelor pentru a fi complet echipate ca să participe la traficul rutier? Mai multe lucruri, probabil, dar printre cele mai importante se numără oglinda retreovizoare. Bicicliștii trebuie să își rotească aproape întotdeana capul la aproape 180 de grade înainte de a executa o manevra în trafic, pentru a putea ști ce se întâmplă în spatele lor.

 

Desigur, s-au inventat oglinzi montabile pe cască sau pe ghidon dar, pentru că trăim în miez de eră digitală și fiindcă mulți preferă gadgeturile obiectelor tradiționale cu funcții similare, avem acum o alternativă high-tech a periculoasei rotiri a capului în plin trafic. Este vorba despre dispozitivele Hindsight, de la Cerevellum, și Owl 360.

Acesta din urmă constă dintr-o video-cameră cu senzor CMOS, care se atașează pe partea din spate a bicicletei – îndeosebi pe bara care susține șaua – și un monitor cu diagonala de 3,5 inch (aproape 9 cm) atașabil pe ghidon.  Cele două elemente ale echipamentului sunt conectate printr-un cablu.

Monitorul conține un acumulator litiu-polimer de 3,7 volți, care alimentează ambele dispozitive, având o autonomie de aproximativ cinci ore pentru o încărcare. Camera este încercuită de zece leduri, care încep automat să pâlpâie luminos atunci când senzorul integrat detectează un mediu întunecos. Atât monitorul și camera se presupune că sunt imune la intemperii și protejate împotriva vibrațiilor.

Consumatorii se pot aștepta să plătească 180 de dolari pentru Owl 360 atunci când va apărea în magazine, deși produsul poate fi deja comandat prin website-ul companiei producătoare.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here