0
(0)

Cercetătorii nu mai au dubii: gazele cu efect de seră emise în trei zile de activitățile umane echivalează cu cele produse de un vulcan activ pe parcursul unui an întreg.

 

Anul trecut, emisiile de CO2 derivate din producția energetică, de transporturi, instalațiile de încălzire și aparatele de aer condiționat, au atins cifra record de 35.000 de tone,  adică de circa 135 de ori mai mare decât cea emisă de vulcanii activi.

Prin urmare, potrivit studiului publicat recent  în Eos (revistă editată de American Geophysical Union), de Terrence Gerlach, un vulcanolog ieșit la pensie, care a lucrat pentru Cascades Volcano Observatory din cadrul US Geological Survey, din Vancouver,  cât ar fi ele de spectaculoase, emisiile vulcanice nu sunt responsabile decât de o mică parte din emisiile poluante.

„Întrebarea dacă vulcanii emit mai mult CO2 decât activitățile umane îmi este cel mai des adresată în emailurile primite de la marele public. O mulțime de sceptici ai schimbărilor climatice afirmă că vulcanii emit mai multe gaze cu efect de seră decât oamenii, dar ei nu furnizează niciodată cifre. Realitatea este că nu veți găsi niciun specialist în gaze vulcanice care să fie de acord cu așa ceva ”, a precizat Gerlach.
Sursa: DiscoveryNews

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here