0
(0)

Majoritatea oamenilor le este teamă să mergă la dentist. Iar când auzi și țiuitul frezei care se pregătește de atac… Acum adaugă și posibilitatea ca dintr-un motiv oarecare să afli că dentistul la care tocmai ai ajuns este debutant în meseria asta. Oricât de ciudați ar fi, japonezii de la universitatea Showa au găsit leac pentru ultima problemă. Au creat un robot pe nume Hanako 2 care se așează fără nici un pic de frică pe scaunul oricărui dentist care vrea să învețe meserie.

 

Hanako 2 este o roboțică modelată din silicon și imită foarte bine un seamăn de-al nostru. Ba mai mult, Hanako 2 imită majoritatea reacțiilor pe care le-am avea și noi pe acel scaun. Clipește, își mișcă limba când ți-e lumea mai dragă, tușește, salivează, iar dacă îi atingi omulețul cu vreun instrument, robotul are senzație de regurgitare. Japonezii nu au neglijat nici factorul comunicare. Poți purta conversații simple cu Hanako 2. De pildă, o poți întreba dacă o doare, sau dacă își simte gura amorțită de la anestezic pentru a lua cele mai bune decizii în timpul operației.

Și ca să fie totul ca la carte, Hanako 2 înregistrează întreaga procedură a dentistului pentru a fi apoi analizată. Așadar, roboțica ar fi un instrument excelent pentru examenele viitorilor dentiști și, de ce nu, pentru practica debutanților care abia au absolvit cursurile. Din păcate nu știm care este prețul robotului care va fi lansat chiar anul acesta mai întâi în Japonia.

Sursă: Physorg

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here