0
(0)

Capsula Shenzhou-9 a fost lansată sâmbătă seară de la Centrul de Lansare Juquan, iar azi dimineaţă, la ora României 09:07, a andocat cu succes la laboratorul spaţial chinez Tiangong-1. După numai două ore, taikonauţii Liu Yang, Jing Haipeng şi Liu Wang se aflau la bordul laboratorului spațial.

 

Procedurile de andocare, la altitudinea de 340km, au fost realizate în întregime automatizat, de către computere, capsula fiind aliniată cu Tiangong (Palatul Spațial) de o suită de radare, lasere şi senzori optici.

În cadrul laboratorului Tiangong-1, care este prima componentă a viitoarei stații spatiale chineze, se vor desfăşura o serie de experimente ştiinţifice, inclusiv teste medicale pentru înţelegerea efectelor imponderabilităţii asupra corpului uman.

Misiunea reprezintă a patra misiune de trimitere a astronauţilor chinezi (taikonauţi) în spaţiu. Prima astfel de misiune, Shenzhou-5, a avut loc cu nouă ani în urmă, Yang Liwei fiind primul astronaut chinez trimis pe orbită.

În urma succesului misiunii Shenzou-9,  Liu Yang devine prima femeie astronaut a Chinei în spaţiu, unde va sta până la sfârşitul lunii, alături de cei doi colegi ai săi.

\"(w540)

Tovarășa Liu Yang, în vârstă de 33 de ani, este căsătorită, nu are copii, are gradul de maior în cadrul Aviaţiei Chineze şi este membră a Partidului Comunist Chinez.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here