Compania britanică de producție software Autonomy a creat aplicația Aurasma, un sistem de recunoaștere vizuală destinat telefoanelor mobile inteligente și tabletelor PC, capabil să înglobeze convingător imagini și videoclipuri în obiecte reale.

 

Noua aplicație face un salt în plus în sensul realității augmentate față de programul Google Goggles, cu ajutorul căruia utilizatorii pot obține informații despre clădiri și obiecte doar fotografiindu-le. Îndreptând, de exemplu, prin intermediul aplicației Aurasma, camera unui iPhone înspre posterul unui film, display-ul aparatului va putea rula, în exact conturul ocupat de afiș, trailerul acestuia.

De  asemenea, exact ca în filmul “Harry Potter”, noua aplicație poate ilustra imagini în mișcare ale unui eveniment imortalizat într-o fotografie de ziar. Orientând camera telefonului către pagina sportivă a unei publicații, ecranul acestuia va afișa videoclipuri cu fazele importante ale meciurilor din seara anterioară.

În combinație cu iPhone 4, iPad 2, sau cu un smartphone pe bază de Android, Aurasma poate recunoaște o bază de date de până la o jumătate de milion de obiecte. Confrom Autonomy, software-ul va fi lansat pe piață la începutul lunii mai.

Sursa