0
(0)

Preşedintele – director executiv al Agenţiei Spaţiale Române (ROSA), Marius-Ioan Piso, a fost ales preşedinte al secţiunii Ştiinţe Sociale a Academiei Internaţionale de Astronautică (IAA), care cuprinde şefi de agenţii spaţiale, personalităţi în drept spaţial, management, diplomaţie, economie, istorie şi în alte discipline societale legate de spaţiu.

 

Aceasta este cea mai înaltă poziţie ocupată până în prezent de un român în acest forum mondial important.

Dr. Marius-Ioan Piso îl urmează în funcţie pe dr. Peter Jankowitsch, ambasador şi fost ministru de Externe al Austriei, care a fost ales preşedinte al IAA. Noul board îşi va prelua mandatul în luna octombrie 2015. Secţiunea Ştiinţe Sociale are în prezent 198 de membri plini şi 59 de membri corespondenţi, care contribuie, prin expertiza lor, în domenii diverse.

Academia Internaţională de Astronautică este o organizaţie internaţională înfiinţată în anul 1960, cu sediul la Paris. Este singura organizaţie recunoscută care reuneşte elita activităţilor spaţiale şi are un număr de 899 de membri permanenţi şi 277 de membri corespondenţi din 84 de ţări, cercetători de elită, conducători de misiuni spaţiale, astronauţi şi cosmonauţi, personalităţi în politica spaţială şi diplomaţie, şefi de agenţii spaţiale.
Conducerea IAA este asigurată de un comitet de 33 de membri aleşi prin vot secret, dintre care un preşedinte, patru vicepreşedinţi şi patru preşedinţi de secţiune.

Dr Marius-Ioan Piso este membru al IAA din anul 2004 şi al bordului de conducere din 2007, fiind de-a lungul timpului membru al comitetelor ştiinţific şi financiar şi conducând şi un grup de studii.

Sursa: AGERPRES

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here