0
(0)

Începând cu 1 august, la toate punctele de vânzare a presei și în rețeaua de magazine Mic.ro este disponibil numărul 5 al revistei Știință & Tehnică.

 

Ediția de august a revistei noastre se deschide cu un omagiu în imagini adus Navetelor Spațiale NASA: o colecție de fotografii care marchează cele mai importante momente din povestea Space Shuttle, istoria în date a programului care a dominat în ultimii 30 de ani zborurile spațiale cu echipaj uman, dar și o scurtă analiză, la rece, după momentul emoționant al ultimului zbor al navetei Atlantis. Articolul Bye, bye, Space Shuttle! concluzionează că navetele NASA au fost, mai degrabă, un semi-eșec și că retragerea lor ar fi trebuit să aibă loc cu mult timp în urmă – punct de vedere susținut și de un fost director NASA. Urmează, apoi, un reportaj alert despre momentul prezent al explorării spațiale, dar mai ales despre viitor: când se vor întoarce oamenii pe Lună?

Rubrica de prototipuri a ediției Știință & Tehnică din august vă pune față în față cu două dispozitive pe cât de diferite între ele, pe atât de ingenioase: aflăm că zborul supersonic pentru pasageri va fi relansat prin intermediul unui avion de senzație – SonicStar, iar în Delta Dunării, un inginer român a construit o incredibilă casă plutitoare… din beton! Păstrând tematica dedicată zborului, descoperim în continuare povestea lui Jetman, un om ca o pasăre: un elvețian non-conformist infirmă teoria cum că oamenii nu ar fi fost făcuți pentru zbor.

Dosarul lunii august este dat de o analiză foarte precisă, amănunțită și realizată dintr-o perspectivă eminamente științifică asupra posibilității existenței vieții inteligente… alta decât cea umană. Dacă acceptăm teoria că Universul este infinit, în mod cert credităm și ipoteza că nu suntem singurele ființe inteligente. Atunci, de ce tac civilizațiile extraterestre?

\"(w540)

Tot în ediția de august a revistei Știință & Tehnică, aveți prilejul să aflați despre 10 invenții (stră)vechi, uitate și redescoperite, de ce fuziunea rece are toate ingredientele unui bun roman… polițist, precum și ce șanse sunt ca România să fie lovită de un tsunami devastator.

Revista Ștință & Tehnică a fost relansată de Fundația Dinu Patriciu împreună cu Adevărul Holding, la începutul lunii aprilie, 2011, are 120 de pagini bogat ilustrate, informație de calitate și costă 8,8 lei. Apare lunar, în prima zi de Luni a fiecărei luni. Dacă îți place S&T, află de aici cum te poți abona!

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here