0
(0)

Una dintre chitarele mele zace și acum pe dulap pentru că are o coardă ruptă, iar numai gândul de a o schimba mă infioară. Însă lenea se transformă în spaimă pe scenă, la gândul că va trebui să schimb o coardă contra cronometru așa că am întotdeauna o chitară de back-up. Nu demult, Gibson a lansat primele chitare cu tuner robot, care îți acordează automat chitara. Acum, cei de la TronicalTune au lansat un kit care se potrivește la o gamă mult mai largă de chitare!

 

Când am văzut prima oară sistemul Min-Etune instalat pe noile chitarele Gibson am crăpat de invidie, apoi m-am scotocit prin buzunare și mi-am dat seama că nu o să-mi permit niciodată așa ceva. În esență, robotul este format din șase cheițe cu tot atâtea motorașe care strâng sau eliberează coardele chitarei până ce o acordează. Un echipament înzestrat cu cip, montat pe griful chitarei „ascultă” fiecare coardă în parte și așa își dă seama cum să o acordeze. Tot ce trebuie să faci este să apeși un buton și să dai de câteva ori cu mâna pe coarde și în câteva secunde, șase leduri, câte unul pentru fiecare coardă își vor schimba culoarea din roșu (foarte dezacordată) la galben și apoi la verde, semn că operațiunea a fost finalizată.

Ei bine, geniul din spatele sistemului Gibson este de fapt americanul Chris Adams, șeful companiei TronicalTune. El tocmai a lansat robotul cu același nume care nu mai este însă limitat doar la chitarele Gibson, ci poate fi montat pe o multitudine de modele și branduri de chitare din toană lumea. Pe site-ul companiei există în fapt un șablon pe care îl poți descărca și printa, pentru a vedea dacă TronicalTune poate fi montat pe chitara ta. Dacă orificiile pentru cheițe de pe șablon se potrivesc cu cele de la chitara ta, pregătește 300 de euro pentru că atât costă noul gadget.

Sursă: TronicalTune

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here