0
(0)

În urma unui acord semnat cu Anwendungszentrum GmbH Oberpfaffenhofen (AZO), Agenţia Spaţială Română (ROSA) a devenit partener regional al Competiţiei Europene de Radionavigaţie prin Satelit (European Satellite Navigation Competition – ESNC 2015) şi va organiza anul acesta prima ediţie naţională din România.

 

Aceasta va premia cele mai bune idei de aplicaţii inovative în domeniul radionavigaţiei prin satelit, oferind câştigătorilor suportul şi consultanţa necesară deschiderii sau dezvoltării unei afaceri pe baza ideilor din concurs.

Competiţia se adresează persoanelor, întreprinderilor şi instituţiilor publice sau private care au un produs, serviciu sau afacere bazată pe sisteme de radionavigaţie prin satelit (Global Navigation Satellite Systems – GNSS). Beneficiind anual de premii cu o valoare totală de aproximativ 1 milion de euro sub formă de bani, posibilitate de incubare, consultanţă în brevetare, business coaching, publicitate, acces la experţi tehnici s.a.m.d., competiţia ESNC este sprijinită de o reţea de peste 240 de experţi din industrie sau cercetare ce este implicată în evaluarea propunerilor.

Participanţii se pot înscrie în competiţie în diferite domenii de aplicaţii, cum ar fi servicii bazate pe localizare (Location Based Services – LBS), managementul străzilor şi al traficului, siguranţă şi securitate, sănătate, energie, realitate augmentată, agricultură şi silvicultură, logistică, transport aerian, monitorizarea şi protecţia mediului, mediul marin şi transportul maritim, răspunsul la urgenţe şi gestionarea dezastrelor, jocuri şi social networking etc.

Participanţii la Competiţia Europeană de Radionavigaţie prin Satelit 2015 au, de asemenea, posibilitatea de a concura pentru premii speciale sponsorizate de parteneri instituţionali, din industrie şi de cercetare. Aceste premii vor fi acordate independent de participarea într-o regiune parteneră a Competiţiei Europene de Radionavigaţie prin Satelit; fiecare dintre aceste organizaţii partenere va avea propria echipă de experţi pentru a evalua ideile/soluţiile înscrise pentru unul dintre aceste premii.

Aflată la cea de-a 12-a ediţie, competiţia ESNC este organizată anual de către AZO şi beneficiază de suportul a mai mult de 130 de parteneri internaţionali, printre care se numără Agenţia Europeană GNSS (GSA), Agenţia Spaţială Europeană (ESA), Agenţia Spaţială Germană (DLR), Oficiul European de Brevete (EPO) şi alţii.

Ediţia din 2015 va fi deschisă în perioada 1 aprilie – 30 iunie.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here