0
(0)

Săptămâna trecută, SanDisk a anunțat lansarea cardului de memorie Extreme SDXC UHS-I cu cea mai mare capacitate de stocare oferită vreodată de producător, un model de 128GB creat special pentru entuziaștii fotografiilor și ai filmărilor de înaltă calitate.

 

Cardul poate scrie (și citi) date provenind de la o cameră cu viteza de până la 45 megabytes pe secundă, echivalentul a patru fotografii format JPEG de 18 megapixeli într-o singură secundă. Este drept, prețul memoriei flash este piperat – 290 de euro – dar produsul se adresează mai ales așa-zișilor „prosumeri” și fotografilor profesioniști.

Formatele RAW și JPEG folosite de aparatele foto DSLR pentru a capta imagini de înaltă rezoluție produc fotografii cu dimensiuni de circa 30MB fiecare. Prin urmare, viteza de scriere pe suportul de stocare este foarte importantă pentru cei care fac o profesie din fotografiat.

Desigur, nici chiar viteza de 45MB/s nu este de ajuns pentru a capta rafale de imagini în format RAW. Modelul de card cu o capacitate de stocare de 128GB discutat dispune de o viteză de scriere pe jumătate din cea a liniei de carduri SDXC Extreme Pro, de la SanDisk, ce oferă viteze de transfer de 95MB/s. Dar, acestea din urmă vin în versiuni ce au capacități de stocare de maximum 64GB.

\"(w540)

Potrivit SanDisk, noul său card de stocare de foarte mare viteză (Ultra High Speed) poate transfera o oră de conținut video în format full HD în doar cinci minute, sau 500 de fotografii de înaltă rezoluție în numai un minut.

De asemenea, cardul Extrem SDXC de 128GB suportă captură video full 1080p în timp real, are protecție termică, acvatică, la șocuri, la raze x și beneficiază de motoare avansate de corectare a erorilor pentru o mai bună păstrare a integrității datelor conținute.

Deși cardul dispune de un comutator pentru protecția datelor menit să preîntâmpine ștergerea accidentală a conținului, produsul este furnizat și cu acces vreme de un an de la achiziționare la un soft de recuperare a datelor, sub forma programului RescuePRO Deluxe.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here