0
(0)

Dacă vă este groază de reptile şi în special de şerpi, vă anunţăm că a apărut o nouă specie de şarpe. Nu vă îngrijoraţi, în afară de formă, nu are nimic de-a face cu înfricoşătoarele reptile, este doar un braţ robotic.

 

Şarpele robot a fost creat de o echipă de ingineri din Bristol, Regatul Unit, care lucrează la dezvoltarea sa de zece ani. Are un corp flexibil, care îi permite să intre în nişe şi locuri înguste, în care nu era posibilă intrarea până acum.

Manipulantul robotului îl controlează, cu ajutorul unui dispozitiv ce seamănă cu un controller al consolelor de jocuri video, printr-un labirint de ţevi în care o fiinţă umană nu ar putea intra. În cap, şarpele robot are instalată o cameră video, care permite cercetătorilor să îl controleze.

\"(w540)

Dr. Rob Buckingham, directorul companiei dezvoltatoare, OC Robotics, afirmă că şarpele poate fi utilizat pentru a curăţa locurile în care oamenii nu pot avea acces, precum zonele iradiate cu plutoniu.

În video-reportajul celor de la BBC, se poate observa cum robotul şerpuieşte pe lângă obstacole pentru a ajunge în apropierea ţintei sale (o girafă de pluş) şi a o înhăţa.

Creatorii săi speră, pe lângă abilitatea robotului de a recupera obiecte din locuri imposibil de pătruns, ca acesta să îşi găsească utilizarea în curăţarea reziduurilor nucleare. Rămâne de văzut dacă va fi cineva interesat să achiziţioneze invenţia, având în vedere preţul ridicat al acesteia.

 

Sursa

Sursa Media

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here