Pe piață există deja câteva modele de încuietori inteligente, pe care să le poți deschide cu ajutorul smartphone-ului. Totuși, Sesame, o nouă încuietoare creată de americanii de la Candy House, poate deschide ușa și la „auzul” unei combinații secrete de bătăi în ușă.

 

O altă premieră a lui Sesame este modul extrem de simplu de montare. Gadgetul se prinde cu o folie dubluadezivă pe ușă în interiorul casei, direct peste mecanismul de deschidere manuală a acesteia. Bineînțeles, compatibilitatea lui Sesame este limitată la acest tip de sistem. Totuși, faptul că nu trebuie să mai demontezi/ deșurubezi/ schimbi nimic la sistemul actual este un mare plus. Sesame îți „simte” telefonul prin Bluetooth și poate fi controlat într-o aplicație specială, instalabilă pe orice smartphone cu Android sau iOS. Totuși, gadgetul conține și un accelerometru care ajută la detectarea oricăror bătăi în ușă. Tot ce trebuie să faci este să treci printr-un proces simplu de înregistrare a secvenței de bătăi în ușă, iar apoi, de fiecare dată când vei ajunge acasă nici nu va mai trebui să scoți telefonul din buzunar.

Dacă vrei să știi cine îți trece pragul și atunci când nu ești acasă va trebui să cumperi și un adaptor Wi-Fi pe care trebuie să-l introduci într-o priză de curent electric cât mai aproape de ușă. Astfel, Sesame se va conecta la rețeaua Wi-Fi din casă și îți va trimite notificări pe mobil ori de câte ori se deschide ușa.

Americanii au demarat un proiect de strângere de fonduri pe Kickstarter.com și cu 59 de zile înainte de termenul limită au reușit să strângă 137.000$, mult peste cei 100.000$ pe care îi solicitaseră.

Sursă: Kickstarter