0
(0)

Aseară, în magazinul Muzica din București, a avut loc o mică sărbătoare a muzicii digitale de înaltă rezoluție pentru că Sony a lansat o gamă completă de produse capabile să o redea, de la playerele Walkman, la căștile MDR-1, amplificatoare și receptoare, până la sisteme Home-Cinema şi boxe wireless. În total, 30 de produse.

 

„Odată cu democratizarea accesului la muzică prin formate comprimate de tipul mp3, ascultătorii au avut mult de câștigat, dar unele detalii și subtilități s-au pierdut în proces. Cel mai important detaliu, fidelitatea cu piesa originală creată de artiști, a rămas un capitol neabordat în industria muzicală, până acum. Sunt o mulțime de magazine și platforme de streaming cu muzică Hi-Res, iar audiofilii au o gamă completă de produse pentru o audiție de calitate acasă sau în mișcare,” a declarat Lucian Rădulescu, branch manager Sony România și Moldova.

Produsele au fost testate în premieră în România cu o serie de melodii Hi-Res din cel mai nou album al trupei Byron, Melancolic.

„Pentru mine e foarte important să aud toate sunetele din muzica pe care o ascult, să descopăr aspectele unice dintr-o piesă, atingerea degetelor pe lemnul unei viori sau răsuflarea intenționată a solistului. În piesa noastră, „Melancolic”, am avut ideea de a-i da o notă mai irlandeză și am adăugat vioara, care se distinge foarte bine când asculți piesa în Hi-Res,” a declarat Dan Byron, trupa Byron.

Am fost prezent la eveniment și am apreciat în primul rând noua gamă de căști audio Sony. Nu numai că poți auzi foarte clar diferența dintre înregistrările MP3 și Hi-Res, dar îți dau senzația că ești în sala de înregistrări cu artistul.

Hi-Res audio în mişcare

Walkman ZX2, sunetul suprem în mişcare

Noul Walkman NW-ZX2, recent introdus la nivel mondial la CES 2015, aduce rafinamentul excepțional al standardului de înaltă rezoluție chiar în buzunar, oferindu-ți o audiție peste calitatea unui CD chiar și atunci când ești în mișcare.

Noul Walkman NW-ZX2 cu un design impresionant beneficiază de tehnologiile S-Master HX și DSEE HX ce păstrează fiecare nuanță a înregistrării originale. Amplificatorul Sony S-Master HX păstrează în întregime detaliile semnalului audio în timpul procesării pentru a ajuta redarea cu acuratețe a sunetelor. Această tehnologie procesează cantități mari de date în format audio minimizând zgomotul și distorsiunea.

Tehnologia DSEE HX recreează sunetele înalte care sunt pierdute în timpul procesării semnalului audio. Sunetele ce au ca sursă fișiere MP3 sau CD sunt îmbunătățite, extinzând frecvența și profunzimea peste calitatea originală, până aproape de calitatea Hi-Res (corespunzând frecvenței 192 kHz/24-bit audio).

Noul Walkman NW-ZX2 suportă codecul LDAC, care îți permite să asculți muzică la o calitate ridicată chiar și prin conexiune wireless, transmițând pachetele de date de trei ori mai eficient și mai rapid decât prin Bluetooth. În plus, vei aprecia cu siguranță capacitatea de stocare internă de 128GB ce poate fi extinsă, printr-un card microSD până la 256GB, spațiu suficient pentru mai mult de 1.700 de piese în format audio de înaltă rezoluție (spațiul ocupat de o piesă ajunge până la 150MB).

Walkman A15

Cel mai mic și mai ușor player muzical de sunete de înaltă calitate din lume, Walkman NWZ-A15 te transpune într-un univers cu sunete puternice și foarte detaliate. Walkman A15 dispune de amplificatorul digital unic de la Sony, S-Master HX care procesează cu acuratețe cantități masive de informație audio, în timp ce diminuează distorsiunile și zgomotul.

Amplificatorul PHA-3AX și căștile MDR-1 (MDR-10RC, MDR-1A, MDR-1ADAC)

Amplificatorul PHA-3AX convertește semnalele Hi-Res (PCM 384 kHz/32 bit și DSD) din ieșirea digitală a dispozitivului pe care îl folosești pentru ca tu să te bucuri de sunete de înaltă calitate.

Cu o gamă de frecvențe care se extinde până la 100 kHz, căștile MDR-1 cu sunet de înaltă rezoluție captează esența reală din fiecare piesă, astfel încât vei auzi muzică la o calitate mai apropiată de cea a originalului masterizat în studio. De la ritmuri puternice la sunete vocale intense, sunetul rămâne fidel pentru o experiență autentică și precisă.

Un difuzor HD de 40 mm cu o diafragmă din polimer cu cristale lichide (LCP) acoperit cu aluminiu, ușoară dar rigidă, îți oferă un sunet mai precis pe toată gama de frecvențe comparativ cu un difuzor LCP convențional. În plus, modelul MDR-1ADAC are un convertor A/D încorporat, care acceptă semnale Hi-Res de până la 192 kHz/24 bit sau DSD 2.8MHz/5.6MHz.

Hi-Res audio acasă

Boxa SRS-X9

Modelul SRS-X9 Hi-Res integrează șapte boxe, fiecare cu amplificator digital dedicat, care creează un interval de frecvențe de 45 Hz-40 kHz. Reproducerea sunetului este precisă, de la cele mai joase frecvențe de bas până la cele mai înalte note armonice cu sunet pur, de înaltă rezoluție.

Home-Cinema BDV-N9200W

Cu vârful de gamă BDV-N9200W, te bucuri de toate filmele preferate în detalii realiste, mulţumită conversiei extinse și tranziției 4K. Totul, de la explozii la șoapte prinde viață cu sunetul surround pe 5.1 canale Hi-Res. În plus, vei putea asculta muzică la cea mai înaltă calitate pe formate Blu-Ray audio. Un subwoofer şi 5 boxe sunt susținute de 1.200W de putere RMS totală, generând un sunet viu şi structurat care nu lasă niciun detaliu în urmă.

Gama completă Sony Hi-Res include opt modele de căști, patru modele de Walkman, opt modele de boxe, șase modele de amplificatoare şi receptoare, smartphone-urile și tableta Xperia Z3 și un dictafon.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here