0
(0)

Potrivit oficialilor NASA, prima misiune cargo de aprovizionare a ISS a companiei private Space X, Dragon, va fi lansată în data de 30 aprilie 2012 la baza de la Cape Canaveral, Florida, la ora locală 12:22 (ora României 18:22).

 

Cargo-ul Dragon, dezvoltat în parteneriat public-privat în cadrul programului NASA COTS, va fi lansat în data de 30 aprilie de la Cape Canaveral, cu ajutorul unei rachete a Space X de tip Falcon 9. Iniţial, lansarea fusese stabilită pentru data de 7 februarie a.c., însă a fost amânată.

\"(w540)

Odată ajunsă în atmosferă, capsula se va auto-propulsa până la înălţimea de 390 de km, unde va andoca la bordul ISS cu ajutorul unui braţ robotic.

Andocarea şi descărcarea proviziilor, în cantitate de 521 kg, sunt programate să aibă loc în data de 3 mai a.c.

Data şi ora lansării au fost anunţate ieri în urma unei întâlniri între oficialii NASA şi cei ai companiei californiene Space X. Totuşi, înaintea lansării mai sunt necesare câteva verificări ale software-ului, o decizie finală cu privire la lansare urmând a fi luată săptămâna viitoare: „trebuie să înţelegem că este o operaţiune destul de dificilă” a anunţat Elon Musk, directorul Space X.

Deşi zborul cargo-ului Dragon are un rol mai mult demonstrativ, succesul său ar constitui începutul unei noi ere spaţiale.

 

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here