0
(0)

Evolta, roboţelul creat de compania Panasonic, s-a căţărat 500 de metri pe Marele Canion, a pilotat pentru 24 de ore pe circuitul de la Le Mans, iar acum va participa la curse de triatlon în Hawaii, chiar dacă nu este mai mare de o mână de om.

 

Creatorul său, Tomotaka Takahashi, care a mai construit un robot salvator cu o mărime de 3 metri, capabil să ridice o maşină, este foarte mândru de micul Evolta, declarând că performanţele sportive ale acestuia sunt dificil de atins şi de un atlet profesionist.

\"(w540)

În premieră, roboţelul umanoid a reuşit să meargă o distanţă de 500 km, de la Tokyo la Kyoto, spre deosebire de alţi „androizi”, cum ar fi prototipul celor de la Honda, care, la încercarea de a urca scări, au eşuat lamentabil.

\"(w540)

Acum, Evolta va fi supus la o nouă încercare: va trebui să înoate, alerge şi să pedaleze pe o distanţă de 140 de mile (224 km). Deşii atleţii trebuie să reuşească această performanţă în mai puţin de o zi, robotul are la dispoziţie pentru aceasta 10 zile, adică 168 de ore. Este şi normal, având în vedere că are o înălţime de 10 ori mai mică decât cea a unui om.

\"(w540)

Pentru competiţie, Evolta vine în trei forme: una care include o bicicletă, una pentru alergare, asemănătoare cu roţile de alergare pentru hamsteri, precum şi una de înot. Aceasta din urmă a fost cel mai greu de realizat, trebuind să fie rezistentă la apă.

\"(w540)

Cursa de triatlon va începe în data de 24 octombrie.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here