0
(0)

Deocamdată, nimeni nu cunoaște sexul acestui copil canadian: părinții lui vor să-i ofere posibilitatea de a-și alege singur orientarea sexuală, neinfluențat de normele sociale. Până una alta, decizia celor doi a declanșat un val de polemici.

 

Storm are patru luni, părul blond și ochii albaștri. Nu are „sex” sau cel puțin asta ar trebui să creadă toată lumea care va intra în contact cu acest copil, ai cărui părinți au decis că nimeni nu trebuie să-i spună dacă este băiat sau fetiță, pentru a putea fi liber să-și aleagă sexul fără ca cineva să-i „îndoctrineze” vreun model comportamental. Prin urmare, pentru ca secretul să poată fi menținut, sexul copilului nu este cunoscut decât de părinți, doi medici ginegologi și un vechi prieten al familiei.

Potrivit psihologului Brenda Todd, o astfel de tentativă a mai fost făcută în anii `70 de un alt cuplu, cu rezultate modeste. De altfel, chiar părinții lui Storm,  Kathy Witterick și David Stocker au mai încercat experimentul și pe ceilați doi copii ai lor, Jazz și Kio, în vârstă de 5 și respectiv 2 ani, care au fost educați în cel mai „neutru” mod posibil față de sexul avut la naștere. Ambii au fost lăsați să-și aleagă din șifonier pantalonași sau rochițe, albastre sau roz și să se joace cu păpușile sau cu mașinuțe după bunul plac. Pe cât se pare însă, experimentul făcut pe Jazz și Kio nu i-a satisfăcut pe părinți. În opinia lui David și Kathy, problema a fost că toată lumea din jurul micuților, de la bunici la învățători și de la prieteni la rude, știa că sunt băieți: prin urmare, instinctiv și inconștient le transmitea acestora mesaje comportamentale, de genul „nu plânge ca o fetiță”!

Și dacă în opinia celor doi părinți canadieni a educa un copil astfel încât „să poată fi el însuși” este o datorie fundamentală, psihologul Melissa Hines de la Universitatea Cambridge crede că a fi cu adevărat „netru” în educație este o provocare pierdută pe termen lung.  Testul cuplului canadian este irealizabil, fiind greu de crezut că viitorii colegi de școală ai lui Storm vor intra în „joc”, iar influența lor va fi cu siguranță cel puțin egală cu cea a părinților.

Va fi interesant să-l urmărim pe Storm în timp ce crește, dar există și riscul ca vâlva și interesul din jurul acestui copil să-l transfome într-un soi de șoarece de laborator. Mascul sau femelă, nu contează.
Sursa: Corriere della Sera

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here