Casa Albă a răspuns oficial unei petiții prin care se cerea ca SUA să construiască o ”Stea a morții”, similară cu cea din filmul Războiul stelelor.

 
Pe site-ul oficial al Casei Albe a fost plasată o petiție, semnată până în prezent de către 34.435 persoane, prin care se solicita ca SUA să se implice în construirea echivalentului ”Stelei morții” din seria Războiul stelelor. Răspunsul oficial al Casei Albe a fost semnat de către Paul Shawcross, șeful Departamentului pentru Știință și Spațiu Cosmic al Oficiului Casei Albe pentru Buget și Management. Veți remarca, cu siguranță, un ton ușor amuzat al textului.

În răspuns se precizează că

Administrația [SUA] împărtășește dorința dv. pentru crearea de locuri de muncă și întărirea sistemului de apărare națională, dar nu are în vedere construirea unei ”Stele a morții”. Această decizie se bazează pe următoarele argumente:

  • Costul construcției ”Stelei morții” este estimat la mai mult de 850.000.000.000.000.000 dolari (850 milioane de miliarde de dolari). Casa Albă luptă din greu pentru a reduce deficitul bugetar și nu dorește să îl mărească.
  • Administrația nu dorește să distrugă alte planete.
  • De ce s-ar cheltui sume imense din contribuțiile plătitorilor de taxe pentru a construi o ”Stea a morții” care ar putea fi distrusă de o navă stelară pilotată de un singur om?

Răspunsul Casei Albe îi încurajează pe semnatari să vadă partea bună a lucrurilor, trecând rapid în revistă câteva dintre succesele americane în explorarea spațiului cosmic. ”Avem Stația Spațială Internațională, o structură de mărimea unui teren de fotbal, care se rotește în jurul Terrei, ajutându-ne să pregătim viitoarele misiuni de lună durată. La bordul ei se află șase astonauți, din SUA, Rusia și Canada, care, chiar acum, efectuează cercetări științifice, ajutându-ne să înțelegem cum putem trăi în spațiu pe perioade lungi de timp. […] Avem doi roboți pe Marte, dintre care unul [, Curiosity,] are în dotare un laser cu care perforează roci […] Nu uitați, în zborurile cosmice nu mai este implicat doar guvernul. Companii private americane […] au început să transporte materiale în spațiu pentru NASA, în curând vor transporta și oameni. Avem și două sonde care sunt pe cale să părăsească Sistemul Solar. […] Nu avem ”Steaua morții”, dar avem doi roboți la bordul ISS.

Iar, în încheiere, Paul Shawcross, s-a dovedit a fi un bun cunoscător al seriei Războiul stelelor. : ”Trăim deja în viitor. Bucurați-vă de asta. Sau, mai bine, urmați o carieră în știință, tehnologie, inginerie sau matematică. [Dacă veți face asta] Forța va fi cu voi! Țineți minte, ”Steaua morții poate distruge o planetă sau chiar un sistem planetar, dar puterea ei este un nimic față de puterea Forței!”

Nu putem decât să îi dăm dreptate lui Paul Shawcross…

Surse: This Isn\’t the Petition Response You\’re Looking For,  Secure resources and funding, and begin construction of a Death Star by 2016