0
(0)

A treia oară e cu noroc, spune o vorbă care se referă, de fel, la încercare. Jurnaliștii din Europa de Est prezenți la Taipei nu au încercat, însă, nimic astăzi, ci au mers la sigur. Pentru că au avut ocazia să fie norocoșii musafiri ai companiilor In Win, Penpower și Nanya.

In Win: risc să devin poetic, fără a fi cazul, dar n-aș vrea să îmi reprim pornirea, poate, pentru unii relevantă; nu pretind că am avut o revelație, dar în urma vizitării sediului In Win am înțeles și mi s-a fixat mai bine în minte faptul că niciun obiect din toate (artificiale) câte ne  înconjoară, oricât de firesc sau de insignifiant ar părea, nu se face de la sine. In Win este, la bază, o firmă producătoare de unități centrale – carcasele care țin laolaltă componentele ce dau viață aproape oricărui computer personal. Le-am vizitat showroom-ul, și acolo am putut privi de aproape modele chiar impresionante de unități centrale, dar și linia de asamblare a acestora. Într-o hală uriașă, mașini automate și oameni (muncitori și ingineri) lucrează multe ore pe zi doar pentru a construi \”hainele\” din plastic  și oțel ale PC-urilor. Prea puțini dintre noi se întreabă cine a produs unitățile centrale ale calculatoarelor pe care le dețin, sau își dau măcar seama că acestea nu au de a face cu producătorii pieselor din interiorul lor. Totuși, și în spatele lor este foarte multă muncă și proiectare.

 

Dar, ca să depășim lirismul, In Win a lăsat impresia că nu există ceva ce se poate cere de la o unitate centrală și scape din sfera de acoperire a profesioniștilor de aici. Desigur, firma se concentrează pe design, care este gândit încât să satisfacă dorințele tuturor categoriilor de clienți, dar implementează în produse și caracteristici exotice, așa cum ar fi, spre exemplu, silențiozitatea sistemului de calcul, asigurată de un capac posterior căptușit cu bureți în formă conică asemenea pereților unei camere antifonice. Secundar, dar cu rezultate notabile, In Win mai produce dispozitive de stocare – hard-uri externe – și surse electrice de mare putere pentru PC-uri, în a căror construire mizează în egală măsură pe calitate, cât și pe un design cu adevărat unic – exemplu: hdd-ul cu formă de încărcător de mitralieră și sursa care seamănă cu o cutie plină de cartușe sau dinamită. Potrivit specialistei în Marketing Nelly Hsieh, In Win deține singura fabrică din Taiwan cu linie de asamblare completă.

Penpower: la prima vedere, o parte din produsele și din serviciile acestei companii pare, pentru mine cel puțin, situată la extreme. Adică, pentru unii, persoane fizice sau instituții, poate însemna soluția pe care o visează de o viață, în timp ce alții vor rămâne, probabil, indiferenți. Așa cum se poate intui și după numele firmei, într-o descriere simplistă și aproximativă, sfera sa de activitate se răsfrânge asupra scrisului, mai exact asupra citirii scrisului. Penpower Technology dezvoltă produse bazate pe tehnologii proprii, precum recunoașterea scrisului de mână, recunoașterea vocală, recunoașterea caracterelor imprimate și citirea cărților de vizită.

 

Primele trei aspecte se referă la capacitatea produselor Penpower de a transforma în text pe calculator scrisul de mână, cuvintele rostite și literele tipărite pe diferite hârtii și documente. Recunoașterea cărților de vizită vizează citirea acestora și stocarea inteligentă a datelor conținute de ele într-o bază de date ordonată în funcție de criteriul dorit de utilizator. Unul dintre noile produse cu care cei de la Penpower se mândresc este WorldCard Ultra Plus/Mac. Și au și motive, deoarece cutiuța cu fantă pentru cărți de vizită, nu mai mare și nici mai groasă decât o palmă, va fi cu siguranță o achiziție mult apreciată în orice companie și de oricine este bombardat frecvent cu cărți de vizită. Simpla introducere, preț de trei secunde, a cartonașului cu informații în dispozitivul menționat, scanează și stochează toate informațiile tipărite într-o bază de date a computerului la care este conectat acesta. O altă inovație extrem de interesantă, pe care Penpower o va prezenta cu siguranță în cadrul expoziției Computex, este WorldocScan, un aparat de mărimea și forma unui baton cu mac, cu o fantă în mijloc, prin care, plimbată numai un minut, o coală de hârtie A4 sau chiar mai mare, conținând caractere tipărite, este complet transferată pe computer, în format document, cu posibilitatea de citire și de modificare a textului. Nu sunt de neglijat tabletele grafice de la Penpower și cu atât mai puțin aplicația pentru smartphone-uri de a traduce instantaneu, din 24 de limbi, orice cuvânt prin simpla îndreptare a camerei către locul unde este imprimat acesta; sau aplicația de recunoaștere și înmagazinare a informațiilor de pe cărțile de vizită.

Nanya: Nanya este un mare producător de memorii RAM. Mai exact, Nanya Technology Corporation, membră a Formosa Plastics Group, este un lider global în materie de memorii semiconductoare avansate, focusat pe cercetarea, dezvoltarea, design-ul, producția și vânzarea produseler DRAM. În prezent, compania deține în Taiwan două linii de asamblare pentru cip-uri de 20, respectiv de 30 de nano-metri. În 2001, Nanya a introdus în scenă brandul Elixir, devenind la scurt timp una dintre cele mai avansate soluții la nivel mondial pentru userii de computere înfometați de memorie din toată lumea. Modulele produse de Elixir sunt 100% testate și calificate pentru compatibilitatea cu echipamentele producătorilor principali de sisteme de calcul, plăci de bază și procesoare.

 

Memoria DDR3 UDIMM de la Elixir se adresează îndeosebi amatorilor de jocuri și utilizatorilor care cer mult de la calculatoarele lor, beneficiind de un sistem arhitectural care permite performanțe crescute, temperaturi reduse și multe altele, totul perfect compatibil cu standardul JEDEC. Mai fina memorie DDR3 SODIMM de la Elixir oferă performanțe sporite și consum redus de putere, totul într-un design eficient, perfect pentru platformele notebook. Cea mai puternica din serie este memoria DDR3 RDIMM de la Elixir, care oferă consum redus de putere și eficiență și stabilitate mărite pentru sisteme grație avansatului său senzor termic. Produsul este destinat serverelor.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here