Oficial, noul iPhone 4S, cu sistem de operare iOS5, nu beneficiază de o opţiune de realizare a fotografiilor panoramice. Cei de la Apple nu au implementat funcţia pentru că ar fi încă în faza de testare…

 

Programatorul Conrad Kramer, autointitulat programator şi hacker de iPhone, a descoperit însă cum se poate debloca funcţia de creare simplă, prin simpla baleiere a telefonului de la stânga la dreapta, a fotografiilor panoramice pentru noul iPhone 4S.

Pentru a debloca această funcţie, în „com.apple.mobileslideshow.plist” se bifează în dreptul „EnableFirebreak” „YES”, iar modul panoramic devine brusc disponibil. Acest \”hack\” se poate aplica cu succes și tabletelor iPad2 cu sistem de operare IOS5.

\"(w540)

Trebuie să precizăm însă că pentru a putea efectua această operaţiune iPhone-ul sau, după caz, iPad-ul trebuie să fie „jailbreaked” sau utilizatorul să aibă acces la funcţiile rezervate dezvoltatorilor soft. Totodată, vă avertizăm că cei de la Apple descurajeaza astfel de practici, ce pot duce inclusiv la pierderea garanției.