0
(0)

Anul trecut, când cercetătorii au monitorizat zona cu pricina, niciun semn nu arată formarea celui considerat cel mai mare iceberg observat vreodată. În mai puțin de 12 luni, un uriaș rift, cu o lungime de circa 31 de kilometri, a apărut pe neașteptate, anunțând uriașa ruptură ce este pe cale să se producă.

 

Procesul este considerat unul absolut normal, doar dimensiunile gigantice ale icebergului ieșind din tiparele cunoscute. Fotografiile obținute de NASA arată o evoluție accelerată a riftului, acesta crescând cu 2 kilometri numai în ultima lună. Riftul are o lățime medie de 80 de metri, însă există zone în care lațămea ajunge și la peste 240 de metri. În același timp, adâncimea acestuia este estimată la 60 de metri.

Se estimează că icebergul astfel format va avea dimensiuni similare cu ale metropolei americane New York, acoperind o suprafață de 907 kilometri pătrați. . Uriașa masă de gheață se formează în zona cunoscută sub numele de Pine Island, zonă ce se întinde de la Munții Houston și până la Marea Amundsen.

Sursa:NASA

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here