0
(0)

Insulele Reunion și Mauritius, două dintre cele mai cunoscute destinații turistice de lux din lume, prezintă și alte atracții decât cele cu care își încântă turiștii. Este vorba despre un întreg micro-continent ascuns sub apele Oceanului Indian, se arată într-un studiu publicat de Nature Geoscience.

 

Botezat Mauritia, continentul pierdut s-a format în urmă cu 60 de milioane de ani, atunci când Madagascarul s-a desprins de India. Descoperirea echipei internaționale de geologi demonstrează că astfel de microcontinente s-au format mult mai des decât se crezuse inițial.

\"(w540)

Procesul formării Mauritiei a început acum 170 de milioane de ani, atunci când o parte a Gondwanei de Est s-a fragmentat în ceea ce astăzi sunt Madagascar, India, Australia si Antarctica, mase de uscat care apoi au migrat spre poziția lor actuală. Existența acestuia a fost trădată de particulele de zirconiu descoperite pe plajele din Mauritius și Reunion, metal ce a fost adus de lava produsă în timpul fragmentarii maselor de uscat. Ulterior, specialiști din Norvegia, Africa de Sud, Marea Britanie și Germania au fost nevoiți să recalculeze poziția plăcilor tectonice pentru a explica modul în care Mauritia a ajuns sub apele Oceanului Indian.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here