0
(0)

În cadrul evenimentului Solve for X, organizat de Google, compania Chamtech Enterprises, din Utah, și-a prezentat așa-numitele „nano-antene pulverizabile” ca pe o soluție subtilă și eficientă, spre exemplu, în cazul pierderilor de semnal telefonic pricinuite de antenele tradiționale integrate în noile telefoane mobile inteligente.

 

Noua tehnologie poate transforma în antene de sporire a semnalului obiecte precum pereții, pomii și chiar hainele din proximitatea utilizatorului. Inginerii creatori ai „spray-ului cu nano-antene” au reușit, în cadrul testelor, să transmită semnal în frecvență VHF până la o distanță de peste 22 de kilometri numai cu ajutorul unui pom pe care s-au pulverizat „norul„ de antene miniaturale. De asemenea, autorii invenției susțin că aceasta ar putea spori cu 10% eficiența semnalului telefoanelor celulare.

Compania își prezintă tehnologia ca pe un „Kit de Antenă Pulverizabilă„ și speră să o comercializeze atât guvernamental, cât și pe o piață mai largă, a constructorilor de telefoane mobile și de dispozitive medicale. Având în vedere că spray-ul a fost testat cu succes și în mediul subacvatic, tehnologia ar putea fi adoptată și în cadrul centrelor de cercetare meteorologică și oceanografică.

Ideea antenelor pulverizabile nu este de factură recentă, prin 2001 se vorbea despre posibilitatea unei astfel de tehnologii în dotarea armatei spre a le permite militarilor să stabilească ad-hoc comunicații în zone cu infrastructură minimă. La acea vreme, DARPA era cea care lua în calcul un număr de aplicații posibile și tehnici pentru folosirea antenelor pulverizabile.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here