0
(0)

Cititorii noștri știu deja foarte bine că ne bucură de fiecare dată să promovăm tineri români angajați în proiecte îndrăznețe și ambițioase, ale căror eforturi au fost sau au potențialul de a fi recunoscute în cele mai înalte foruri științifice și nu numai. Un astfel de caz este cel al echipei Xprojects, fondată în urmă cu patru ani de tânărul inginer Theodor Milian.

 

Potrivit Laurei Manoliu, studentă în anul I la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Politehnica din București și membră a echipei Xprojects, proiectul mai sus menționat este unul multidisciplinar, care „se ocupă cu inventarea și construcția de roboți, de avioane și alte dispozitive electronice mecanice, cu diverse aplcaiții”.

Ce ne-a atras în mod special atenția este faptul că echipa Xprojects, alcătuită din 20 de membri, este înscrisă în prezent în competiția NASA Lunabotics Mining, ce va avea loc la Kenedy Space Center, din Florida, SUA, în intervalul 21-26 mai 2012, fiind sigura echipă din Europa care participă la acest concurs.

Cerința competiției este aceea de a se proiecta și de a se construi un robot autonom cu masa maximă de 80 de kilograme, care trebuie să excaveze o cantitate minimă de 10 kilograme de sol selenar, în 10 minute, fiind capabil să depășească și obstacole. Inginerii români vor concura împotriva unor universități de prestigiu precum Alabama University, sau universități din Asia, după cum se poate observa pe pagina dedicată din cadrul website-ului Nasa.com.

Echipele prinse în concursul NASA vor primi puncte și pentru aspecte precum spiritul de echipă și mediatizare. Facem, de aceea, un apel la toate entitățile de presă și la toți jurnaliștii independenți care se intersectează cu aceste informații să le disemineze sub orice formă accesibilă. Website-ul echipei formată din studenți și tineri ingineri români este http://xprojects.ro/.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here