0
(0)

HP, 3M și UC Santa Cruz au colaborat asupra unui proiect remarcabil. În loc să folosească hârtie obișnuită, netedă (care nu-și poate modifica proprietățile de reflexie a luminii) pentru imprimarea fotografiilor, cercetătorii companiilor menționate au creat un nou tip de hârtie cu micro-geometrie spectaculoasă.

 

Altfel spus, pentru ochiul omenesc, noua hârtie arată întocmai precum cea clasică, dar suprafața ei este de fapt acoperită de mii de dealuri și văi microscopice. Aceste mici forme pot fi imprimate cu cerneală pentru a controla modul în care lumina este refletată din diferite unghiuri sub care este poziționată imaginea. Rezultatul este acela că obiectul dintr-o fotografie va reflecta lumina întocmai așa cum ar face-o obiectul în realitate. Sau, cel puțin, așa vor percepe ochii noștri.

Desigur, tehnologia se află la început. Momentan, punctele nu pot fi reduse sub o anumită dimensiune – ceea ce oferă imaginilor un aspect oarecum pixelat – și, de asemenea, se poate folosi momentan numai cerneală neagră pentru tipărire. Totuși, inventatorii tehnologiei consideră totate acest piedici rezolvabile și o chestiune ce ține strict de rafinarea tehnicilor de producție.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here