0
(0)

Agenţia Spaţială Americană NASA a anunţat în urmă cu două zile că acceptă aplicări pentru noi posturi de astronauţi. Agenţia caută oameni calificaţi, în vederea reluării programului spaţial.

 

Anunţul NASA de „vânătoare de capete”, numit The Astronaut Candidate Program a fost făcut public marţi, 15 noiembrie, la sediul său din Washington, D.C.

La eveniment au participat administratorul NASA Charlie Bolden, administratorul asistent de resurse umane Jeri Buchholz, directorul de operaţiuni zbor Janet Cavandi, alături de cinci absolvenţi ai promoţiei 2009 a şcolii de astronauţi NASA.

Atât promoţia 2009 a şcolii de astronauți, cât și viitorii astronauți ce urmează a fi recrutați, fac parte din planurile „noii ere spaţiale”, așteptând reluarea zborurilor în spaţiu, după retragerea programului navetelor spaţiale. În prezent, Agenţia Spaţială Americană dezvoltă atât o nouă navă spaţială, cât şi un nou vehicul de lansare. Până atunci, americanii nu au capacitatea de a trimite singuri astronauţi în spaţiu, fiind dependenţi de naveta rusă Soyuz.

\"(w540)

În paralel, în vederea realizării de zboruri către orbita joasă a Pământului, NASA doreşte să-şi delege atribuţiile către companii private, precum SpaceX, Sierra Nevada Corporation sau Boeing, care îşi propun să efectueze călătorii către Staţia Spaţială Internaţională (ISS). Având în vedere planurile de viitor ale americanilor, probabil că din rândurile noilor absolvenţi sau ale celor ce urmează a fi angajaţi, vor proveni primii oameni care vor vizita din nou Luna ori poate chiar planeta Marte.

Revenind la noul program de recrutare, the Astronaut Candidate Program, acesta este accesibil oricărei persoane care îndeplineşte cerinţele cerute de NASA pentru angajare, respectiv: diplomă de absolvent în matematică, inginerie sau ştiinţe; trei ani de experienţă profesională în domeniul absolvit; experienţa în zboruri pe avioane supersonice constituie un avantaj.

Aplicările pentru posturile de astronaut pot fi depuse prin intermediul site-ului USAJobs.gov până la data de 27 ianuarie 2012. Etapa a doua de preselecţie va fi constituită din evaluări şi interviuri, decizia finală de angajare urmând a fi luată până la începutul verii lui 2013, când deja sunt programate să înceapă antrenamentele viitorilor astronauţi.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here