0
(0)

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA a obținut 4 medalii, două de aur și două de argint, în cadrul Salonului Internațional de Invenții INNOVA 2017, ce s-a desfășurat în perioada 4-6 mai la Barcelona.

Invențiile premiate cu aur au fost „Generator electric supraconductor” și „Stand pentru studiul curgerilor bifazice, rotaționale, cu gradient advers de presiune”. Medalii de argint au primit invențiile „Motor liniar magnetostrictiv” și „Hidroagregat de conversie a energiei hidraulice extrase din cursurile de apă curgătoare”.

Totodată, în cadrul Salonului Internațional de Invenții de la Geneva, desfășurat în perioada 29 martie – 2 aprilie 2017, în Elveția, ICPE-CA a obținut 3 medalii, două de aur și una de argint.

Invențiile „Stand pentru studiul curgerilor bifazice, rotaționale, cu gradient advers de presiune” și „Hidroagregat de conversie a energiei hidraulice extrase din cursurile de apă curgătoare” au obținut medalii de aur, iar invenția „Supercapacitor cu electrolit gel” a obținut medalia de argint.

ICPE-CA, prin cercetările demarate, se preocupă constant să răspundă provocărilor impuse de noile cerințe economice și sociale, astfel încât, prin activitatea sa, să contribuie la dezvoltarea durabilă a întregii societăți.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?