0
(0)

Un autovehicul electric experimental denumit „Schluckspecht” (adică „bețiv” în germană) a stabilit un nou record de autonomie, după ce a străbătut cea mai mare distanță parcursă vreodată de un vehicul alimentat de o baterie în urma unei singure încărcări – 1.631,5 km. Călătoria a durat 36 de ore și 12 minute.

 

Schluckspecht E, cum sună numele complet al mașinăriei victorioase, a fost dezvoltată în cadrul Universității pentru Științe Aplicate, din Offenburg, Germania, în colaborare cu alte grupuri academice. Test drive-ul a avut loc în Boxberg, pe pista de testare a corporației Bosch, acolo unde o echipă de patru piloți a condus vehiculul prin rotație.

Echipa Schluckspecht nu este la prima „abatere” de acest fel, ci a mai atras atenția și anul trecut, la Cursa Solară Sud-Africană, când vehiculul electric de atunci al nemților a demonstrat o autnomie de 622 km pentru o singură încărcare a bateriei. Acum, însă, germanii s-au depășit pe sine și pe oricine altcineva, concentrându-se îndeosebi pe optimizarea design-ului vehiculului, în sensul unei autonomii sporite.

Pentru „rezultatul Guinness”, germanii au renunțat la confort, fiind vorba despre o mașină experimentală cu un singurl loc, ceea ce a redus greutatea. Proiectanții au folosit două motoare montate în roți, ceea ce a eliminat nevoia integrării unui motor intern și a unei transmisii. Proiectul constituie un vehicul mai ușor cu un sistem eficient de gestionare a bateriei formate din 14 elemenți individuali de litiu-cobalt, în locul unui motor cu ardere internă.

Victoria Schluckspecht a doborât recordul de autonomie anterior, de 1.003 km în 27,5 ore, obținut de Clubul Japonez al Vehiculului Electric, în mai 2010. Schluckspecht E s-a deplasat cu o viteză medie de 45 km/h, în timp de Daihatsu Mira, al japonezilor, a călătorit cu 40 km/h.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here